GETA - getrouwd en toch anders

WIJ DE KINDEREN.......

Voor ik te horen kreeg dat mijn vader homo is, had ik wel al een soort vermoeden. Ik wist niet goed wat er aan de hand was, maar wij (de kinderen) voelden wel al een hele tijd veel spanning tussen onze ouders.


Toen we “het” uiteindelijk te horen kregen, voelde ik mij eigenlijk verbazingwekkend kalm.
Ik begreep het wel, maar ik reageerde er niet zo hevig op zoals ik dacht te zullen doen. Pas na een tijdje begon het echt goed tot mij door te dringen. Aanvankelijk voelde ik er mij niet zo goed bij, maar eigenlijk heb ik er nooit echt zware problemen over gemaakt.

Mijn gevoel was dat als mijn moe (toch mijn vaders vrouw!) er “vrede” mee kan nemen, waarom zou ik er dan boos of ongelukkig over moeten zijn. Het heeft uiteindelijk niet lang geduurd om alles te verwerken. Mijn va blijft voor mij tenslotte nog steeds dezelfde.


Ik heb het nu ook aan mijn vrienden verteld. Voor deze zomer staan er grote veranderingen op het programma: ons huis is verkocht en we gaan verhuizen naar Gent.


Moe en va zullen wel niet meer samen wonen.

Mijn jongste zus en ik trekken in bij onze va en de oudste zus zal een kamer hebben bij ons moe.


Ik zie er echt naar uit om naar de grote stad te trekken. Ons gezin zal dan wel op twee verschillende adressen wonen, maar verder zal er niet echt zoveel veranderen, want we zullen nog alle vijf heel veel contact hebben met mekaar.


PHILIPPE 2007


Aantal bezoekers sinds 18 januari 2009: 0094110